header

Welke soorten beveiliging zijn er zoal? 

Zoals er verschillende soorten evenementen zijn, zijn er ook verschillende soorten beveiliging. Je kunt je voorstellen dat je bij een bijeenkomst met enkele tientallen bezoekers geen honderden beveiligers nodig hebt. De beveiliging kan verschillende verschijningsvormen hebben.

Verschillende soorten beveiliging

Het meest in het oog springend bij een evenement is als de beveiliging duidelijk zichtbaar aanwezig is. Je kunt beveiligers herkennen aan bijvoorbeeld een zwart pak, het beveiligingsembleem en ‘oortjes’, waarmee beveiligers met elkaar kunnen communiceren. Wanneer je dergelijke beveiligers ziet, weet je dat je ze kunt aanspreken op het moment dat je iemand nodig hebt op het moment dat er iets gebeurt dat ongewenst is.

Onzichtbare inzet

Beveiligers kunnen ook ‘onzichtbaar’ hun werk doen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn bij persoonsbeveiliging. Met name bekende personen lopen de kans om lastiggevallen of bedreigd te worden. Dan kunnen onzichtbare soorten beveiliging een wenselijke oplossing zijn. De beveiligde persoon kan zich dan vrijuit bewegen, zonder dat die voortdurend omringd wordt door beveiligers die ook uiterlijk als zodanig herkenbaar zijn.

Objectbeveiliging

Wanneer een evenement zich op een buitenlocatie afspeelt, bijvoorbeeld een festival, is het zo dat het terrein opgebouwd en, na afloop van het evenement, ook weer afgebroken moet worden. In die periodes is het belangrijk dat er geen waardevolle goederen ontvreemd worden. Ook moet er worden voorkomen dat er zich ’s nachts personen op het terrein bevinden met kwade bedoelingen.

Taken

Wanneer het om soorten beveiliging gaat, kun je ook denken aan de taken van de beveiliger. Die taken kunnen heel uiteenlopend zijn. Natuurlijk denk je in eerste instantie aan het houden van toezicht, en dat is inderdaad ook een belangrijk deel van het takenpakket. Het gaat dan dus niet alleen om toezicht op bezoekers van het evenement, maar ook om het toezicht op waardevolle goederen. Het fouilleren kan een onderdeel zijn van dit aspect van beveiliging.

Serviceverlening

Maar een beveiliger kan ook een rol hebben in de serviceverlening tijdens een evenement. Dat betekent dat bezoekers van het evenement een beveiliger kunnen aanspreken wanneer zij vragen hebben over (aspecten van) het evenement. De beveiliger kan antwoord geven op vragen en eventueel doorverwijzen naar iemand anders. Op die manier draagt de beveiliger ook bij aan een stukje ‘sfeerbeheer’.

Jarenlange ervaring

Welke van deze soorten beveiliging is geschikt voor het evenement dat jij aan het organiseren bent? Daarover gaan we graag met je in gesprek. Door onze jarenlange ervaring weten we welke inzet bij welk soort evenement passend is. We kunnen je dus prima adviseren hierover. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!

soorten beveiliging