horecabeveiliging

Feiten en fabels… over beveiligingswerk

Feiten en fabels… over beveiligingswerk

Beveiligingswerk wordt vaak onderschat, maar het is veel meer dan alleen fysieke bescherming bieden. Het is een veelzijdig beroep waarbij communicatie, observatie en probleemoplossing van groot belang zijn. In dit artikel zullen we enkele mythes over het werk ontkrachten en laten zien waarom het leuk, interessant en zeer belangrijk is!

beveiligingswerk

Fabel: je enige taak is mensen en objecten beveiligen

Een veel voorkomende fabel over beveiligingswerk is dat het alleen maar gaat om het fysiek beschermen van mensen en eigendommen. In werkelijkheid omvat het beroep echter veel meer dan alleen fysieke beveiliging. Beveiligingsmedewerkers zijn zeer bepalend voor de sfeer, een gevoel van veiligheid en gezelligheid. Sfeerbeheer, dus!

Fabel: iedereen kan zomaar beveiliger worden

Een ander veel voorkomend idee is dat het een laagwaardige baan is die weinig vereist qua opleiding en vaardigheden. In werkelijkheid vereist het beroep echter een breed scala aan vaardigheden. Bovendien is het belangrijk dat beveiligingsmedewerkers op de hoogte zijn van wet- en regelgeving met betrekking tot beveiliging, evenals van de bedrijfsprotocollen en procedures.

Fabel: beveiligingswerk is gevaarlijk

Ten slotte is er een veel voorkomende fabel over beveiligingswerk dat het een gevaarlijke baan is. Hoewel er zeker risico’s verbonden zijn aan sommige aspecten van beveiligingswerk, zoals werken in een gevaarlijke omgeving of met gewelddadige personen, is het risico op letsel niet hoger dan bij andere beroepen. Beveiligingsmedewerkers moeten natuurlijk wel altijd alert blijven en voorbereid zijn op mogelijke situaties waarin hun veiligheid in gevaar kan komen. Juist om verder gevaar te voorkomen.

Deel dit bericht op:

Lees ook

Wat maakt iemand een goede beveiliger?

Wat maakt iemand eigenlijk een goede beveiliger? En zou het misschien ook iets voor jou zijn? Je leest het hier.

Lees verder

‘Ik werk het liefst op muziekevenementen’

Beveiliger Mark (39) is een enorme muziekliefhebber. Hij werkt dan ook het liefst… als beveiliger op muziekevenementen. Hij neemt je een dag mee!

Lees verder

Ervaringen

awakenings

’t Kollektief verzorgd al jaren de beveiliging van onze evenementen in de Gashouder in Amsterdam. Wij zijn zeer tevreden over de werkwijze van ’t Kollektief waarbij veiligheid en vriendelijkheid centraal staan. Zeer prettige, professionele beveiligingspartij die goed meedenken over de verschillende uitdagingen die een evenement met zich mee brengt.

- Awakenings

vrijhaven

Sfeerbeheer dat zit er zeker in! Professioneel maar altijd ruimte voor een grap, waardoor de projecten er niet alleen veiliger, maar ook gezelliger op worden. De aanpak met publiek is bewonderingswaardig. Met een professionele houding staan de mannen van het Kollektief op hun posities. Altijd rustig, maar met een scherpe blik op het evenement en de diverse situaties. Hun de- escalerende vermogen zorgt ervoor dat eventuele incidenten worden voorkomen of snel in de kiem worden gesmoord, zodat deze zich niet als een olievlek verspreiden over het gehele event. Ze denken vooruit en denken mee met de organisatie. Dit werkt erg prettig, zo worden eventuele onvoorziene zaken tijdig ondervangen. Hoe hoog de spanningen soms ook kunnen oplopen tijdens een evenement, ‘t Kollektief weet dit altijd met rust en effectief op te lossen.

- Vrijhaven

liquicity-en-sneakerness

Ik werk met ‘t Kollektief al samen sinds 2006, de dagen dat Voltt Loves Summer festival begon. Nu, 16 jaren later, werk ik nog steeds met ‘t Kollektief samen.  Dat wil zeggen dat het duurzame relatie is die tegen een stootje kan.  De flexibiliteit vind ik prettig, van de inzet van 3 beveiligers bij een indoor Sneakerness evenement tot de inzet van meer dan 100 mannen en vrouwen bij ons meerdaagse Liquicity zomer festival met dezelfde kwaliteit. Kan ‘t kollektief iedereen aanraden.

- Liquicity en Sneakerness
cta

Beveiligers zijn liever
bij ‘t Kollektief!

Heb jij interesse in een baan in de
beveiliging? Wil jij ook onderdeel uitmaken van het gezelligste beveiligingsteam ooit?