header

Festival beveiliging goed voor elkaar bij ’t Kollektief

Geen enkel evenement is identiek. Voor een voetbalwedstrijd wordt een heel ander publiek aangetrokken dan bij een technofestival. Festival beveiliging is van cruciaal belang bij allerlei soorten en groottes evenementen. Maar wat als er onrust ontstaat? In dit artikel delen we enkele tips met betrekking tot festival beveiliging.

Bewaar eigen rust

Als festival beveiliger is stressbestendigheid essentieel. Dit komt goed van pas wanneer er onrust ontstaat, bijvoorbeeld doordat een persoon of groep onder invloed is of door onverwachte situaties. Het bewaren van je eigen rust zorgt ervoor dat je helder kunt blijven nadenken en effectief de situatie kunt oplossen.

Festival beveiliging en het STOP-principe

Bij festivals kan het voorkomen dat bezoekers agressief worden. Om escalatie te voorkomen, wordt vaak het STOP-principe gehanteerd:

Apart zetten met beveiliging

Naast agressie kan er ook angst ontstaan, bijvoorbeeld door weersomstandigheden of drukte. Als festival beveiliging is het jouw taak om de betreffende persoon uit de situatie te verwijderen. Breng deze persoon naar een rustige plek en bied de benodigde hulp.

Festival beveiliging en grote groepen

Soms gaat het niet om een individu, maar om een groep. In dergelijke situaties wordt het team bijeengeroepen, want samen sta je sterker. Als de situatie escaleert tot het punt waarop geen controle meer mogelijk is, kan de showstop-knop worden overwogen. Hierbij wordt de show tijdelijk stilgelegd met felle lichten en één werkende microfoon. Dit komt echter zelden voor.

Veiligheid voorop

Veiligheid staat voorop bij festival beveiliging. Het beveiligingsteam van ‘t Kollektief staat klaar om je evenement soepel en veilig te laten verlopen. Wil je meer weten over wat wij voor jouw festival kunnen betekenen? Of zie jij jezelf binnenkort als beveiliger rondlopen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze festival beveiligingsdiensten.

festival beveiliging